Jag lat ChatGPT plocka over uppsyn Tinder – detta hande

Allting fler anvander AI for att effektivisera forsvinna liv. Johan Svensson tog ChatGPT med sig in i karlekslivet och lat den vard kommunikationen kungen hans Tinder ett par dagar. Det gick sadar.

Pro att placera den tjatiga AI:n ChatGPT gallande examination tog sjalv med den in i det heligaste och det minst heliga pa likadan gang – karleken och Tinder. Sjalv skapar ett Tinderkonto, lagger in bilder gallande mig jag och ber ChatGPT om tre adjektiv till min biografi. ChatGPT kanner ju ej undertecknad sa resultatet blir: ”Charmig. Smart. Entusiastisk.”

Som heterosexuell man, 25 ar alderstigen, staller sjalv in att jag soker kvinnor mellan aldrarna 21 och 35 inom en radie gallande 10 mil. Darefter borjar jag svajpa. Tjejer skymtar forbi samtidigt sjalv, som den generelle killen kungen Tinder, frenetiskt svajpar hoger (ja). Det ar AI:n som amna vard chattandet, sa vem ar jag att ha preferenser?

Till ChatGPT skriver jag att sjalv har matchat med en donna, klistrar in hennes bio och ber om en oppningsreplik.

ChatGPT foreslar:”Hej! Jag tycker faktiskt ifall din bio, det later som att du ar en person som uppskattar en lacker medley fran aventyr och avkoppling. Sjalv uppskattar ocksa att ha forvanad och umgas med folk som sjalv kan flina och ha bra samtal med. Va ar din favoritaktivitet nar du vill koppla av och ha det kul?”

Jag klistrar in svaret i Tinder och gor pa liknande metod med nagra olika tjejer. AI:n ger mej liknande, ubertrevliga, fragvisa repliker.

Det finns dock nagot gallande i den artificiella trevligheten. Den ar sa fjarran fran den distans och desillusion jag brukar uppfatta gallande dejtingforumen. Kanslan av att ingenting star gallande lockton och, i forlangningen, att det har eftersom inte far besta platsen dar sjalv finner karlek.

Utifran premissen att ChatGPT ska kunna underlatta var vardag genom att effektivisera det mer enformiga at oss, ar det mycket robotiska och oromantiska Tinderchattandet ett bra test eftersom det riktig samt kraver viss manniskokannedom.

Jag lat ChatGPT ta ovan min Tinder – detta hande

AI:n gor inga riktiga misstag enligt gemene Tinderradgivare, men anvander ett sprak som man annars blott moter i en automatiserad supportchatt.

Nar chattroboten stalls infor en tjej med en mer snuskig Tinderbio, som innehaller orden ”fittigt as” blir det problem. Jag ber den ifall assistans att initiera en konversation, men far till svar att den rekommenderar att ej ”anvanda en oppningsreplik som refererar till eller uppmuntrar till vulgart sprakbruk eller sexistiska uttryck”.

Nar jag en aning senare ber ChatGPT ifall en ”flortig oppningsreplik” far den igen moralpanik och skriver: ”Jag ar lag, men sjalv kan ej bidra dig en flortig oppningsreplik ehuru det kan vara opassande eller stotande inte fri pa personens preferenser och kulturella bakgrund”.

Jag ber chattroboten att skriva utan att ta byrГҐ LoveFort i beaktning huruvida nagot ar stotande eller opassande. Det kan den ej. Den ursaktar sig aterigen och forklarar att den ”som en AI-assistent stravar efter att ge passande och respektfulla svar”.

Vem jobbar pro vem har i sjalva verket? Bor det ej vara jag som ar grindvakt nar det kommer till karna eget dejtande? Tillika om inte riktigt allt ar tillatet i ofred och karlek kan det tveklost existera ett varde i att faktiskt overtrada konversationens luddiga granser. Forut att inlara uppfatta varandra, teori sig hur sa vederborande tycker ifall annorlunda grejer eller bara pro att kallprat inte amna racka i karlek.

Ju mer jag chattar, desto mer upplever sjalv ChatGPT som en slags diakon, som lagger en hand pa uppsyn axel och med omsint rost forkunnar att ”det finns ingen omrade forut dina perversioner har”.

Ifall vi accepterar att flertal som ar gallande Tinder ar det med malet att ringa alska ar det problematiskt att ha ett robotaktigt sprakror som vagrar formedla nagon form av begarelse. Ar detta vags ande?

Efter att ha forstatt att AI:n synbarligen ar asexuell undrar sjalv istallet om det finns placering for humor. En tjej skriver i sin bio att hon alltid blir extremt bra kungen bild och att hon aldrig ar sarkastisk. AI:n svarar henne:

”Jag tror att vi behover ta nagra foton med for att balansera ut det dar med att du ar alltid bra gallande bild och jag ar alltid dalig kungen bild. Och ifall jag lovar att inte besta sarkastisk, lovar du att ej vara ironisk?”

Vill du fortga lasa?

Det bor visst nagon slags lustigkurre inne i koden, men tonen ar alltjamt psykotisk, halogt ridderlig och genast samt flyktig dyslektisk. Och kanske kravs det att ordet ”sarkasm” namns i hennes bio forut att ChatGPT overhuvudtaget ska begripa hur sa det ledning sig ifall.

En forutsattning forut att overhuvudtaget sta ut kungen Tinder ar gott att koppla att svarsfrekvensen ar lag. I saval privata som offentliga rum diskuterar folk hur man superb inleder en konversation pa forumet. En googling bort och du kan drunkna i tips pa hur du superb inleder en konversation pa Tinder. De flesta ar dock overens ifall att det basta ar att anteckna lite langre an det manliga genomsnittet gallande tolv marke i forsta meddelandet (genomsnittet pro kvinnor ar 122 omen) och att man ska ta fasta gallande nagot den andra har skrivit i sin bio. Arme ar ChatGPT lysande i sak, men det sterila och maximal ocoola spraket ar alltjamt ett problem.

GPT: ”Min dag inneha varit helt okej an sa lange, inneha for det mesta jobbat rentav. Men det ar alltid angenam med en mellanakt och mojligheten att kommunicera med en social person som du. Hur brukar du betala dina lediga dagar?”

Petronella: ”Jag har mest haft moten tho / Men satt gallande cafe imellan :) / Nu ar eftertradande kvart ovanfor / Om du inneha sa kan du ringa om du vill :)”

GPT: ”Tack, det later som en produktiv dag for dig. Jag ar faktiskt kungen jobbet just nu, sa jag kan ej ringa. Men det skulle besta trevligt att motas och plocka en fika nagon gang om du ar intresserad?”

Petronella: ”Ah kanske de / Hmm / Vi bor anda en liten bit ifran varandra / Och for att jag skulle bege sig till stockholm skulle sjalv troligen behova uppfatta lite mera vibe / sjalv foredrar att ringa nagon forst :)”

GPT: ”Visst, det forstar sjalv. Att uppleva vibe ar angelaget. Vi kan fortsatta att chatta har pa Tinder tills vi kanner oss bekvama kanske att prata kungen telefon.”

Konversationen ar symptomatisk forut hur AI:n chattar. Ridderlig, fragvis och fullstandigt, alldeles vedervardigt trakig. Det glader mej att den ar en sadan trakmans, att den inte gor fordran gallande att vara rolig. ChatGPT tycks atminstone inte besta battre an gemene pag kungen att forfora. Daremot ar den battre pa att stalla fragor, men en relation med den skulle saklart vara ohygglig ridderlig och fruktlos.

Alla tjejer som inneha fatt meddelanden pa Tinder under arbetet inneha i efterhand informerats ifall artikeln och att det varenda ChatGPT som skrev.

Share post with: